Tuesday, October 24, 2023 8:30 AM to 12:00 PM EDT
Johnson Center, Lettered Meeting Rooms
Gain career advice and network with some of the nation's leading communication professionals. Sign up for small group mentoring sessions with public affairs specialists, media producers, journalists, health communicators, marketers, and more.
Free refreshments will be provided!
Remember to dress to impress (business casual) and bring your resume for the workshops!
Register now! Space is limited.
Scroll down for the schedule, list of mentors and room information.
8:30am to 9:15am: Student Check-in and Networking breakfast with Insight Committee members and Mentors (Johnson Center third floor lounge area next to lettered meeting rooms A-G)
9:20am: Welcome & Introduction to the Mentoring Sessions (5 minute warning until first session begins)
9:25am to 9:55am: First Mentoring Session (20-25 minutes)
10:00am to 10:25am: Second Mentoring Session (25 minutes)
10:30am to 10:55am: Third Mentoring Session (25 minutes)
11:00am to 11:25am: Fourth Mentoring Session (25 minutes)
11:30am to 11:55am: Fifth Mentoring Session (25 minutes)
12:00pm: Event Concludes
Room 1 (JC ROOM A): Media Production – IC Facilitator Robert Krueger
Room 2 (JC ROOM B): Journalism – IC Facilitator Carolyn Cuppernull
Room 3 (JC ROOM C): Public Relations – IC Facilitator Tonya Klause
Room 4 (JC ROOM D): Crisis Communications – IC Facilitator Patrick Delaney
Room 5 (JC ROOM E): Political Communications – IC Facilitator Chad Tragakis
Room 6 (JC ROOM F): Workshop: Creating a LinkedIn Profile That Will Get You Noticed – IC Facilitator Julie Murphy
According to LinkedIn, 61 million people use the platform to search for jobs weekly, and eight people are hired every minute on LinkedIn. LinkedIn is one of the most effective tools for establishing connections with peers and colleagues in your field. These connections will prove invaluable when progressing through a career, whether for job seeking or as professional paths cross over time. In this session, Mike Atkinson, Account Director at Sage Communications, will share how to build a professional profile, best practices for standing out on the platform, and ways to increase the chance of a connection request getting accepted and growing your network.
Room 7 (JC ROOM G): Workshop: Resumes & Rockstars: Jumpstart Your Communications Career – IC Facilitator Julie Murphy
We all know that a well written and formatted resume is your ticket for entrance into any potential employer. But, what does good look like when it comes to summarizing your career experience when you are just getting started on your career journey? Join PR Talent Managing Director, Meredith Mirrington, to learn how to best cross your t’s and dot your i’s on your early career resume. Plus, come with questions about how to approach your job search and what’s happening across the communications industry for young practitioners.